El Camí de Cavalls de Menorca

Activitats, Hotel Rural Morvedra Nou

El Camí de Cavalls és un camí rural circular i sense asfaltar, que dóna la volta a tota la costa de l'illa. Gairebé íntegrament s'obre seguint la costa, i en moltes ocasions pot gaudir d'unes vistes al mar espectaculars. En altres podem endinsar-nos en petits boscos poc frondosos i gaudir de la calma i la tranquil·litat de la natura.

És un recorregut fantàstic per realitzar senderisme, ciclisme, BTT, etc. en diferents nivells, ja que el camí de cavalls es pot dividir en rutes o trams, i no totes tenen el mateix nivell de dificultat. El recorregut total és de 185 km.

El camí sempre està en unes condicions estupendes i perfectament senyalitzat, ja que durant aquests darrers anys s'han cuidat i arreglat molts trams del camí que estaven més deteriorats.

L'origen del camí és incert i en gran part desconegut. Ja en el segle XIV existien alguns trams del camí, i se sap que servien a manera de defensa i vigilància costanera. És important tenir en compte que Menorca està envoltada de mar, i les incursions violentes per part de pirates eren fàcils. Ja al segle XVIII, l'administració anglesa ho va considerar com a Camí Reial i s'utilitzava de manera pública.

En el nostre cas, el camí passa molt a prop i es pot fer de manera molt fàcil, ja que les platges de Son Saura, Cala Turqueta, Macarella i Macarelleta estan molt prop de l'hotel, i el camí passa per totes aquestes platges.

Més informació: www.camidecavalls.com

  • El Camí de Cavalls de Menorca
  • Menorca