Reservar

Astrofotografia a Menorca

Menorca un dels millors llocs per a l'astrofotografia

 

Gaudeix de l'astrofotografia a Menorca a l'Hotel Rural & Restaurant Morvedra Nou

Què és l'astrofotografia?​​

L'astrofotografia és la branca de la fotografia nocturna per a captar els cossos celestes, l'art de retratar amb llum la bellesa de l'univers. Amb una càmera i l'objectiu adequat pots captar estrelles, planetes, nebuloses i la tan preuada Via Làctia.

Per què Menorca és un lloc ideal per a gaudir de la astrofografía?​​

Menorca està certificada com a Reserva i Destí Starlight, això significa que la qualitat del nostre cel està avalada per la Fundació Starlight en complir els paràmetres i auditories tècniques requerits per a les certificacions. Menorca és l'única illa del mediterrani que té aquesta doble certificació.

La nitidesa, la transparència, la foscor a causa de la poca contaminació lumínica que tenim i la quantitat de dies que el cel està buidat, permet gaudir d'un cel ple d'estrelles que sorprèn a tots els que no estan acostumats a veure'l diàriament. Per desgràcia a les ciutats la gran quantitat de llums i pol·lució, no deixen apreciar el més natural del món, un cel buidat amb el qual tots els nostres ancestres s'han guiat durant segles.

Comptem amb diversos miradors estel·lars en les zones més fosques de l'illa com és Son Saura molt prop de l'hotel, Cavalleria, etc i també està l'Observatori de Menorca a Ciutadella.

Per què en Morvedra Nou puc captar fotografies sense sortir de l'hotel?​​

L'Hotel Rural & Restaurant Morvedra Nou està certificat com a allotjament Starlight per complir amb tots els requisits de la Fundació Starlight. Estem situats en la zona més fosca del sud de l'illa. La nostra situació en el camp evita que tinguem a prop les llums del poble. La nostra altitud sobre el nivell de la mar permet veure un cel totalment buidat sense arbres ni muntanyes. Les nostres pròpies llums no molesten ja que compleixen amb els requisits dels enllumenats exteriors per a tal certificació.

null Via Làctea desde Les Eres

Pots veure les estrelles des de qualsevol part de l'hotel, fins i tot des de la teva pròpia terrassa. Però no et pots marxar sense gaudir del cel des del nostre espai Les Eres. Allí organitzem diferents activitats i Experiències Starlight, consulta el nostre calendari d'Activitats en la nostra Agenda pròpia.

null Nit especial d'Art i Estrelles

Et recomanem l'espai Les Eres per a anar amb la teva pròpia cambra i captar la Via Làctia sense moure't de l'hotel, per descomptat no necessites agafar el cotxe, només caminar dos minuts. També et proposem fer-te una foto amb la Via Làctia de fons, tot un record de la teva estada amb nosaltres.

null Foto de parella amb la Via Làctea desde Les Eres

Si no ets aficionat a la fotografia però si un amant de les estrelles, tampoc pots anar-te sense gaudir de les Eres. Demana'ns el nostre Kit Estel·lar i relajate sota un mantell d'estrelles. No el podràs oblidar en la teva vida.​

Quina aplicació em recomaneu per a planificar les meves fotos?​​

Com a bon fotografo ja sabràs que la planificació de la fotografia és un dels pilars per a una bona captura, encara que per descomptat també es pot improvisar.

Nosaltres usem i et recomanem l'aplicació Photopills. Possiblement ja la uses, però igual no saps que els seus creadors són uns menorquins! Made in Menorca.

Quin material haig de portar en la maleta?​

Per descomptat no t'oblidis el teu material fotogràfic i una jaqueta d'abric, ja saps que a la nit, encara que sigui a l'estiu, sota un cel clar sempre la necessitaràs.

Quins altres llocs de l'illa em recomaneu per a captar una fotografia nocturna increïble?​​

No gaire lluny de l'hotel amb el cotxe, els llocs més especials per a captar la Via Làctia que et recomanem són: Punta Nati, És Pont d'En Gil, El Faro de Cavalleria i Sa Nitja. On podràs captar el cel i la mar.

També des de moltes platges de l'illa podràs captar grans fotografies al costat de la mar.

Com únic d'aquesta illa et recomanem captar el cel estrellat o la lluna al costat d'un monument prehistòric, hi ha més de 1500 a Menorca i pràcticament tots estan oberts al públic de forma totalment gratuïta tant durant el dia com durant la nit. El fet de ser una illa totalment segura fa que no hàgim de preocupar-nos de protegir aquests monuments durant la nit, alguna cosa que sorprèn a tots els visitants.

Et recomanem prop de l'hotel el poblat de Son Catlar, la Naveta d'es Tudons, la taula de Torretrencada, entre molts altres. O simplement, amb una barraca com a element anant de camí cap a Punta Nati, queden unes fotos espectaculars.

Pots agafar algunes idees d'estupends fotògrafs que tenim a l'illa de Menorca com Antoni Cladera un dels creadors de Photopills. Consulta en les seves xarxes.

nullVia Làctea a Torretrencada

Seguir llegint